Πολιτική
Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις προβλέπει για σήμερα Πέμπτη στη Βόρεια Ελλάδα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις που σταδιακά στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις και στις νοτιότερες θαλάσσιες περιοχές χιονόνερο. Τα φαινόμενα αυτά κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τη Παρασκευή θα επεκταθούν στην Κρητη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια σε θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον 10 έως μείον έναν (-1), στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από μείον έξι (-6) έως πέντε βαθμούς και στα νησιά από μείον έναν (-1) έως επτά βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά Ελλάδα προβλέπονται για αύριο Παρασκευή. Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωϊνές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με χιόνι, χιονόνερο στις νοτιότερες θαλάσσιες περιοχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στο νότιο Αιγαίο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειο-ανατολικοί στα δυτικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και πιθανόν κατά τόπους στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα.

Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις τις βραδυνές ώρες, προβλέπονται σήμερα για την Αττική. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τη Παρασκευή θα χιονίσει και μέσα στη πόλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον έναν (-1) έως πέντε βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια του νομού θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Για σήμερα Πέπμπτη προβλέπονται νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και από το μεσημέρι πολύ ισχυροί ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον πέντε (-5) έως μείον έναν (-1) βαθμούς Κελσίου.