Πολιτική
Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Λίγες νεφώσεις στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και στη Δυτική Στερεά προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ενώ στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με χιόνι, χιονόνερο στις νοτιότερες πεδινές περιοχές και

καταιγίδες κυρίως στα νοτια. Τα φαινόμενα στην Ανατολική Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Πελοπόννησο, Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους εντονα. Από τις απογευματινές ώρες είναι πιθανό να χιονίσει και σε παραθαλάσσιες περιοχές της Κρήτης, των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειο-ανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και κατά τόπους στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον 14 έως μείον τρεις (-3) βαθμούς, στα κεντρικά από μείον επτά (-7) έως δύο βαθμούς και στα υπόλοιπα από μείον δύο (-2) έως εννέα βαθμούς Κελσίου με πτώση από το απόγευμα.

Αύριο Σάββατο, στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις το πρωϊ κυρίως στη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές χνιοπτώσεις και καταιγίδες τις πρωϊνές ώρες στις νοτιο-ανατολικές θαλάσσιες περιοχές. Σταδιακά πάντως, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειο-ανατολικοί, στα δυτικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, στα ανατολικά πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και κατά τόπους στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί ισχυρός παγετός.

Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας προβλέπονται σήμερα για την Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειο-ανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον έναν (-1) έως δύο βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια του νόμου θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχοπτώσεων προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον έξι (-6) έως μείον δύο (-2) βαθμούς Κελσίου.