Πολιτική
Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές νεφώσεις στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, με ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωϊνές ώρες στη Βόρεια Κρήτη, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -18 έως μηδέν (0) βαθμούς, στα κεντρικά από μείον εννέα (-9) έως τέσσερις βαθμούς και στα υπόλοιπα από μείον τρεις (-3) έως επτά βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα βόρεια της χώρας θα είναι πιο πυκνές και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στη Θράκη, προβλέπονται για αύριο Τρίτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά τη νύχτα και νωρίς το πρωϊ θα σημειωθεί παγετός.

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται σήμερα Δευτέρα στην Αττική, οι οποίες στα βόρεια και ανατολικά του νομού θα είναι τοπικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων τις πρωϊνές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειο-ανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον τρεις (-3) έως τρεις βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια του νομού θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον οκτώ (-8) έως μείον δύο (-2) βαθμούς Κελσίου.