Πολιτική
Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2002 07:37

Την Πέμπτη η συνάντηση Μπους, Σημίτη στην Ουάσινγκτον

ΑΝΑΧΩΡΕΙ σήμερα για τετραήμερη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Τζωρτζ Μπους. Για την προετοιμασία του ταξιδιού, ο κ. Σημίτης συγκάλεσε χθες ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Αμέσως μετά, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε ότι εν όψει της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η χώρα μας θα συμβάλλει στη σταθερότητα, την ειρήνη και την συνεργασία στην περιοχή και αυτόν τον ρόλο θα αναδείξουμε στις ΗΠΑ. Ο κ. Παπανδρέου, ερωτηθείς για την εκπομπή του CBS στην οποία διατυπώθηκαν επικρίσεις σε βάρος της χώρας μας για το θέμα της τρομοκρατίας, τόνισε ότι η Ελλάδα συνεργάζεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες, για την τρομοκρατία, υπενθύμισε ότι ο Κόλιν Πάουελ είχε κάνει λόγο για άψογη συνεργασία και υπογράμμισε ότι τα όσα διατυπώθηκαν στη συγκεκριμένη εκπομπή δεν είναι η επίσημη αμερικανική θέση. Χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι στην εκπομπή δεν μεταδόθηκαν αποσπάσματα από συνέντευξή του.

«Δεν ταιριάζει στο κύρος του CBS η συγκεκριμένη εκπομπή», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, προσθέτοντας ότι δεν τηρήθηκαν οι στοιχειώδεις κανόνες της δεοντολογίας.

Εντονη ήταν η αντίδραση και του προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη. Σε σχετική ερώτηση τονίζει ότι προβλήθηκαν μικρά αποσπάσματα συνέντευξής του, και μάλιστα αλλοιωμένα στη μετάφρασή τους με προφανή στόχο να στηριχθούν απαράδεκτοι, χυδαίοι και συκοφαντικοί ισχυρισμοί.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετείχε και ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι συζητήθηκαν και τα εξοπλιστικά προγράμματα καθώς είναι πιθανόν να τεθούν παρόμοια ζητήματα στη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον.