Πολιτική
Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές νεφώσεις με ασθενείς πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ή χιονόνερο, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη. Μέχρι αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Βόρεια Κρήτη και τη νύχτα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειο-ανατολικοί, στα δυτικά μέτριοι, στα ανατολικά πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις και πιθανόν τοπικά πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον επτά (-7) έως πέντε βαθμούς, στα δυτικά από μείον πέντε (-5) έως 12 βαθμούς και στα υπόλοιπα από μείον τρεις (-3) έως οκτώ βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια, προβλέπονται για αύριο Πέμπτη, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειοι βορειο-ανατολικοί στα δυτικά μέτριοι, στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες προβλέπονται για σήμερα στην Αττική, με ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και ανατολικά, αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί και πρόσκαιρα μέχρι θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν (0) έως επτά βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια του νομού η ελαχίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον έναν (-1) έως πέντε βαθμούς Κελσίου.