Πολιτική
Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2002 13:35

«Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αντιμετώπισε η κυβέρνηση τα προβλήματα από την κακοκαιρία»

«Η αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κακοκαιρίας από τον κρατικό μηχανισμό ήταν η καλύτερη δυνατή και η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αξιοποιήσει την εμπειρία που απέκτησε για τη βελτίωση τόσο του θεσμικού πλαισίου όσο και της δομής των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας».

Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Λάμπρος Παπαδήμας στη Βουλή απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Βύρωνα Πολύδωρα και του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη.

Η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού ήταν καλύτερη από την προηγούμενη φορά αλλά εάν έχετε την απαίτηση να τα πάει το ίδιο καλά με τη Γερμανία μην το περιμένετε είπε ο κ. Παπαδήμας στους ερωτώντες βουλευτές προσθέτοντας ότι η κριτική που άσκησαν ήταν άδικη και υπερβολική. Βεβαίωσε ωστόσο, ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εντοπίσει τις αδυναμίες στο θεσμικό πλαίσιο και στη δομή της πολιτικής προστασίας κάτι που θα γίνει και με το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας που βρίσκεται στο στάδιο της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής. «Οταν σε λίγες ημέρες θα συζητηθεί στη Βουλή, όλα τα κόμματα θα έχουμε την ευκαιρία να συμβάλλουμε για το καλύτερο», είπε ο κ. Παπαδήμας. Τέλος ανέφερε ότι σήμερα είναι λιγότερα από πέντε τα χωριά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ηλεκτροδότησης ενώ στα λίγα αποκλεισμένα χωριά έχουν ήδη ριφθεί τα απαραίτητα εφόδια, τρόφιμα και φάρμακα.

Μιλώντας ο κ. Πολύδωρας είπε ότι η Ν.Δ. δεν μηδενίζει την προσπάθεια των στελεχών της κρατικής μηχανής αλλά η κυβέρνηση δεν κατάφερε ούτε να προνοήσει ούτε να σχεδιάσει. Δεν μπορεί να κλείνει η εθνική και τα επιτεταγμένα μηχανήματα να μην έχουν φανάρια και αλυσίδες, είπε χαρακτηριστικά.

«Ο συντονισμός έπασχε και οι εργαζόμενοι πάσχιζαν χωρίς να έχουν την αναγκαία υποστήριξη σε αντικαταστάτες και φαγητό», είπε με τη σειρά της η κ. Κανέλλη.