Κόσμος
Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2002 20:07

Οι ΗΠΑ διαβεβαιώνουν την Ινδία ότι το Πακιστάν θα εγκαταλείψει την τρομοκρατία

Την διαβεβαίωσή του προς την Ινδία, ότι αναμένει από το Πακιστάν την εγκατάλειψη της τρομοκρατίας ως πολιτικό όργανο, έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπους στην Ινδία, δήλωσε ο Ινδός υπουργός Εσωτερικών Λ.Κ. Αντβάνι μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Αμερικανό πρόεδρο στον Λευκό Οίκο.

«Ο πρόεδρος μου δήλωσε ότι περιμένει από το Πακιστάν και από τον στρατηγό Μουσάραφ να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα κατα της τρομοκρατίας. Αυτό ακριβώς έκανε το Πακιστάν σε ό,τι αφορά τους Ταλιμπάν, και ο πρόεδρος αναμένει από αυτόν (τον Μουσάραφ) να ενεργήσει με τον ίδιο τρόπο σε ό,τι αφορά την Ινδία, και να εγκατελείψει την τρομοκρατία ως όργανο εθνικής πολτικής, δήλωσε ο υπουργός στους δημοσιογράφους εκφράζοντας την ικανοποιησή του για την αμερικανική στάση.

Και συμπλήρωσε : «Θέλω να πω ότι είμαι ικανοποιημένος για το ότι οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να δουν το τέλος της τρομοκρατίας παντού», είπε ο Ινδός υπουργός Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι δήλωσε στον κ. Μπους πως η ινδική κυβέρνηση θα κρίνει το Πακιστάν όχι απο τις δηλώσεις που κάνει, αλλά από τις πράξεις που συνοδεύουν τις δηλώσεις αυτές.