Πολιτική
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπει για σήμερα σε όλη τη χώρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά και χιόνια θα πέσουν στη Δυτική Μακεδονία και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις μέχρι μέτριοι και στα πελάγη πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον τρείς (-3) έως επτά βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από έναν έως 11 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από έξι έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές, προβλέπονται για αύριο Πέμπτη, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειο-ανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές προβλέπονται σήμερα για την Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιο-ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από επτά έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με βροχές προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τρεις έως επτά βαθμούς Κελσίου.