Πολιτική
Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2002 19:45

Αντιδράσεις ΚΚΕ, ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ για την εισοδηματική πολιτική

Πρόκληση και εμπαιγμό χαρακτηρίζει τις εξαγγελθείσες αυξήσεις στην εισοδηματική πολιτική το ΚΚΕ με σημερινή του ανακοίνωση. Οι αυξήσεις αυτές, όπως υπογραμμίζει, δεν καλύπτουν ούτε τις μεγάλες απώλειες εισοδήματος των προηγούμενων χρόνων, ούτε την αύξηση του πληθωρισμού για το 2002.

Για υπονόμευση του εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης και για μονόπλευρη λιτότητα για τους εργαζομένους κάνει λόγο ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μέλος του ΣΥΝ, αρμόδιος για την οικονομική και κοινωνική πολιτική. «Προβλέπει γενική αύξηση 2,5%, κάτω από τον προβλεπόμενο πληθωρισμό, αρνείται την χορήγηση διορθωτικού ποσού, επιτείνει μια διάτρητη επιδοματική πολιτική. Παραπέμπει και πάλι στο μέλλον την κατάρτιση νέου μισθολογίου και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις», επισημαίνει ο κ. Παπαδημούλης στην ανακοίνωση του.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας σε δηλώσεις για το ίδιο θέμα επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση με αυτή την πενιχρή και σκληρή εισοδηματική πολιτική επιβεβαιώνει το νεοφιλελεύθερο πρόσωπο της». Και προσθέτει «Η εισοδηματική πολιτική είναι αδιέξοδη, γιατί θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης της χώρας, σε περιορισμό της ανάπτυξης και σε αύξηση της ανεργίας, ενώ θα συμβάλλει και στο κλείσιμο και άλλων χιλιάδων μικρομεσαίων παραγωγικών επιχειρήσεων».