Πολιτική
Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές προβλέπει για σήμερα στη Δυτική Ελλάδα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που μετά το μεσημέρι κατά τόπους θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια. Τη νύχτα στα βορειο-δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα πελάγη πολύ ισχυροί, αλλά το βράδυ στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από έναν έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και το Ιόνιο από τρεις έως 16 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από οκτώ 18 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριο καιρό στη Βορειο-Δυτική Ελλάδα προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ανατολικά και νότια σποραδικές καταιγίδες βροχές και στα ανατολικά και νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιορισθούν στα νοτιο-ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νοτιο-ανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους. Η θερμοκρσία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται για σήμερα στην Αττική, οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από οκτώ έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη, ενώ το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι, οι οποίοι τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τέσσερις έως 10 βαθμούς Κελσίου.