Πολιτική
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2002 07:07

Ανεργία : Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας είναι η ανεργία, θεωρεί το 53%των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Focus που δημοσιεύτηκε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Στη λίστα των σημαντικότερων προβλημάτων ακολουθούν η οικονομία, το ασφαλιστικό και η παιδεία. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ο Κώστας Σημίτης συγκεντρώνει τα περισσότερα χαρακτηριστικά του ιδανικού ηγέτη και προηγείται κατά 10 μονάδες του Κώστα Καραμανλή, ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, προηγείται κατά δύο μονάδες, ως καταλληλότερος επόμενος πρωθυπουργός.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου πάντως, συγκεντρώνει περισσότερες προτιμήσεις από τους κυρίους Σημίτη και Καραμανλή, στην καταλληλότητα για τη διαδοχή στην πρωθυπουργία. Οσον αφορά στη διακυβέρνηση, ποσοστό περίπου 65%, προτιμά κυβέρνηση συνεργασίας.

Με άρθρο του στην εφημερίδα «Αυριανή», ο Κώστας Λαλιώτης καλεί τα κόμματα της Αριστεράς, σε φερέγγυο διάλογο ο οποίος θα οδηγήσει σε προγραμματικές συγκλίσεις με το ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, με συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής», ο γραμματέας του κινήματος, τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να πετύχει το θαύμα, επισημαίνοντας ότι ποτέ δεν κατεβαίνει σε εκλογές για να τις χάσει. Χαρακτηρίζει δε την απόφαση του Χρήστου Παπουτσή να διεκδικήσει τον δήμο Αθηναίων, ως ξεχωριστή πολιτική πράξη.

Από την πλευρά του, ο Θεόδωρος Πάγκαλος επανήλθε με νέες βολές. Σε συνέντευξή του, που δημοσιεύτηκε στο «Εθνος της Κυριακής», ο κ. Πάγκαλος τονίζει ότι ήταν δείγμα ανασφάλειας και αυταρχισμού η θέληση του κ. Σημίτη να μην είναι υποψήφιος για το Εκτελεστικό Γραφείο. «Το σχέδιο περιθωριοποίησής μου έχει ολοκληρωθεί. Δεν φοβάμαι τίποτε ούτε ελπίζω τίποτε», είπε ο πρώην υπουργός.

Η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Βάσω Παπανδρέου, σε συνέντευξή της στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», υποστηρίζει ότι η «δελφινομαχία» διώχνει τον κόσμο από το ΠΑΣΟΚ και κρίνει θετική εξέλιξη την πρόθεση να είναι υποψήφιος για τη δημαρχία, ο Χρήστος Παπουτσής.