Κόσμος
Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2002 19:25

Στο 83% η δημοτικότητα του Τζορτζ Μπους

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους συνεχίζει να έχει μια εξαιρετικά υψηλή δημοτικότητα, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση της εφημερίδας «Ουάσινγκτον Ποστ» και του τηλεοπτικού δικτύου ABC, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Περίπου το 83% των ερωτηθέντων απάντησε ότι εγκρίνει τους χειρισμούς του προέδρου στις υποθέσεις του κράτους, ενώ το 88% εγκρίνει απολύτως τις ενέργειες του στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Ο πρόεδρος Μπους τον περασμένο Οκτώβριο είχε μια δημοτικότητα πρωτοφανή για εν ενεργεία πρόεδρο των ΗΠΑ (92%), ενώ πέντε μήνες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και ένα χρόνο στην προεδρία, εξακολουθεί να απολαμβάνει πολύ υψηλής δημοτικότητας, παρά την οικονομική ύφεση, γράφει η εφημερίδα «Ουάσινγκτον Ποστ».

Παράλληλα, δέκα μήνες πριν τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές κατά τις οποίες θα κριθεί και ο έλεγχος του Κογκρέσου, το 50% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ψηφίσει Ρεπουμπλικάνους, έναντι 43% που θα υποστηρίξει τους Δημοκρατικούς.

Η σφυγμομέτρηση διενεργήθηκε από τις 24 εως τις 27 Ιανουαρίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.507 ενηλίκων και το ποσοστό λάθους της κυμαίνεται στο συν/πλην 3%.