Κόσμος
Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2002 08:23

Νέα βιντεοταινία με μήνυμα του Μπιν Λάντεν, μετέδωσε το CNN

«Η μάχη έχει μεταφερθεί πλέον στην Αμερική και θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη έως ότου συναντήσουμε τον Θεό», λέει ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, στη συνέντευξή του, κατηγορώντας την Αμερική για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Σαουδάραβας, σε συνέντευξή του σε βιντεοκασέτα που ελήφθη στις 21 Οκτωβρίου από το αραβόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα και μετέδωσε το CNN, δηλώνει ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα οδηγήσει τον αμερικανικό λαό και τη Δύση σε μία αφόρητη κόλαση.

Ο ίδιος, απορρίπτει τις κατηγορίες για τον ρόλο του στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, προσθέτοντας ωστόσο ότι είναι δικαιολογημένοι που καταφεύγουν στην τρομοκρατία, για να εκδικηθούν αυτούς που σκοτώνουν τα παιδιά τους. Ερωτηθείς από το δημοσιογράφο του Αλ Τζαζίρα, εάν είναι αναμεμειγμένος στην υπόθεση με το βακτήριο του άνθρακα, ο Μπιν Λάντεν απάντησε ότι αυτές οι ασθένειες είναι η τιμωρία του Θεού, και η ανταπόκρισή του στις προσευχές που κάνουν οι μητέρες της Παλαιστίνης και του Λιβάνου. Χαρακτήρισε επίσης αστείους τους ισχυρισμούς του Λευκού Οίκου, ότι τα μηνύματά του στο Αλ Τζαζίρα ήταν κωδικοποιημένες εντολές προς τους οπαδούς του.

Το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ, δεν είχε μεταδώσει τη συνέντευξη που ελήφθη όταν ο Μπιν Λάντεν βρισκόταν ακόμη στην Καμπούλ, κρίνοντας ότι δεν είχε ειδησεογραφική αξία. Ωστόσο η βιντεοκασέτα περιήλθε στην κατοχή του CNN, το οποίο αποφάσισε να την μεταδώσει, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του Αλ Τζαζίρα.