Πολιτική
Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2002 20:21

Συζητήθηκε επερώτηση για την οικοδομή της Ελ. Παπαζώη στην Οία

Η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Ελισάβετ Παπαζώη δάκρυσε τρεις φορές κατά τη διάρκεια συζήτησης επερώτησης βουλευτών της ΝΔ, σχετικά με τις καταγγελίες για πολεοδομικές παραβάσεις στην οικοδομή της στην Οία Σαντορίνης.

«Δεν έχω βίλα ούτε πισίνα, αλλά αγόρασα το συγκεκριμένο οικόπεδο το 1977, χωρίς να έχω σχέση με την πολιτική», είπε συγκινημένη η κ. Παπαζώη.

Οι βουλευτές της ΝΔ επέκριναν την κυβέρνηση ότι άφησε την κ. Παπαζώη στο απυρόβλητο για τις πολεοδομικές παραβάσεις στην οικοδομή της, ενώ επικαλέστηκαν και τη μελέτη του Συνηγόρου του Πολίτη, που «απεφάνθη ότι η κατασκευή της οικοδομής δεν ήταν σύννομη». Στις δευτερολογίες τους, πάντως, έριξαν τους τόνους και είπαν ότι η επερώτηση δεν είχε στόχο το πρόσωπο της κ. Παπαζώη, αλλά την απουσία ελέγχου στα θέματα οικοδομών. Ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Σκυλλάκος είπε ότι τέτοια θέματα, καλύτερο θα ήταν να συζητούνται εκτός Κοινοβουλίου.

Η συζήτηση έκλεισε με μια δήλωση της κ. Παπαζώη, η οποία ευχαρίστησε τους συναδέλφους της «γιατί αντισταθήκαμε στο νοσηρό κλίμα της σκανδαλολογίας», καθώς και για την «εξαίρετη στάση» τους απέναντι στο πρόσωπό της.