Πολιτική
Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2002 07:15

Παρέμβαση Κ. Σημίτη για την επίθεση κατά του προέδρου της Δημοκρατίας

Παρέμβαση στα σενάρια που διαμορφώθηκαν μετά την επίθεση εις βάρος του προέδρου της Δημοκρατίας, έκανε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, κατά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ. Νωρίτερα, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στα γραφεία του κόμματος, απέκλεισε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, κάτι που όπως είπε χαρακτηριστικά, ελπίζουν κάποιοι. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Σημίτης τόνισε ότι, κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ θα προασπίσουν τον ομαλό πολιτικό βίο, από κάθε αήθη επίθεση. Προσθέτοντας ότι η Δημοκρατία δεν μπορεί χαρακτηρίζεται από κανένα προσωπικό ή άλλο συμφέρον, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι επιθέσεις στο πρόσωποι του Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε επίσης την επίσπευση των νομοθετικών ρυθμίσεων και των διαδικασιών για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

«Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση τρέχει πίσω από τα προβλήματα που η ίδια προκάλεσε», σχολίασε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Σιούφας.

Τους άξονες για την αποσαφήνιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου περιέγραψε μέσω του Flash, o υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας. Ηδη υπογράφηκαν οι άδειες ραδιοφωνικών σταθμών για τη Θεσσαλονίκη και εντός 20 ημερών θα γίνει το ίδιο και στην Αθήνα, ενώ εντός του έτους θα έχει τακτοποιηθεί και το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Σε δέκα ημέρες θα είναι έτοιμη η πρόταση της κυβέρνησης για τον νόμο σχετικά με το ασυμβίβαστο και θα αρχίσει διάλογος, πριν κατατεθεί στη Βουλή. Επίσης το υπουργείο Τύπου, προωθεί εθνικό διάλογο για τον Κώδικα Δεοντολογίας, με βάση πρόταση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). Αναφερόμενος στις επιθέσεις κατά του προέδρου της Δημοκρατίας, ο Κώστας Λαλιώτης επέκρινε της στάση στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, και ιδιαίτερα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν χρειάζονται υπονοούμενα, ειδικά από έναν άνθρωπο που έχει κατηγορηθεί με αποδείξεις και δεν έχει δώσει απαντήσεις.