Πολιτική
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2002 16:31

Πρόταση του ΚΕΠ για την Ολυμπιακή Αεροπορία

Την άμεση σύνταξη ενός νέου επιχειρησιακού σχεδίου δράσης που θα αναδεικνύει την στρατηγική θέση της Ολυμπιακής Αεροπορίας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ζητάει το Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών.

Σε σημερινή του ανακοίνωση ο υπεύθυνος του Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιών του Κινήματος Ελεύθερων Πολιτών καθηγητής του ΕΜΠ Γιάννης Γκόλιας, προτείνει:

- Δημιουργία νέας εταιρείας με νομική μορφή ΑΕ και μοναδικό μέτοχο το ελληνικό δημόσιο, στην οποία μεταβιβάζεται το μέρος των εγκαταστάσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και το μέρος του στόλου της, που εντάσσονται στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο, καθώς και τα δικαιώματα και προνόμια της σημερινής εταιρείας, η οποία και κλείνει. Στη νέα εταιρεία, που διατηρεί το όνομα -ή παρόμοιο- και το σήμα της σημερινής προσλαμβάνονται, εργαζόμενοι της σημερινής ΟΑ, αφού προηγηθεί πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και μετάταξη υπαλλήλων.

Από τις θυγατρικές, εκείνες με θετική λειτουργική απόδοση και προοπτική που μπορούν να ενταχθούν στο επιχειρησιακό σχέδιο δράσης της νέας εταιρείας, μεταβιβάζονται στη νέα εταιρεία ή απορροφώνται/συγχωνεύονται με αυτήν κατά περίπτωση.

- Πώληση από το ελληνικό δημόσιο του συνόλου των μετοχών της νέας υγιούς βιώσιμης εταιρείας. Η εξασφάλιση θεσμικών επενδυτών και η παραχώρηση του υπολοίπου πακέτου μετοχών σε εύρωστο σχήμα αεροπορικών εταιρειών παγκοσμίου εμβέλειας, με ρόλο που θα συμπληρώνεται από εκείνον της υπό πώληση εταιρείας, πρέπει να αποτελεί στόχο στην προσπάθεια αυτή.