Πολιτική
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2002 19:06

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την αποχώρηση Μ. Κοψίδη

Το ΚΚΕ φαίνεται ότι αιφνιδιάστηκε από την απόφαση του Μάκη Κοψίδη, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής, να αποχωρήσει από το κόμμα, καθώς όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου, «ο κ. Κοψίδης μέχρι πρόσφατα ενέκρινε την πολιτική του ΚΚΕ και υπερψήφιζε τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ενέργεια του Μ. Κοψίδη να αποστείλει σήμερα στα ΜΜΕ επιστολή, με την οποία παραθέτει τους λόγους για τους οποίους αποχωρεί από το κόμμα δείχνει ότι υπήρξε προειλημμένη απόφαση να περάσει σε πολεμική επίθεση εναντίον του ΚΚΕ. Το ό,τι δεν κινήθηκε, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, από τις όποιες ανησυχίες είχε, φαίνεται από το γεγονός ότι διάνθισε την επιστολή του με ψευδή γεγονότα και στοιχεία, με τυποποιημένα εδώ και πολλά χρόνια επιχειρήματα που κατά κανόνα χρησιμοποιούνται εις βάρος του ΚΚΕ.

Σε δήλωση του ο κ. Κοψίδης τονίζει ότι «Ο ισχυρισμός περί "προειλημμένων αποφάσεων" είναι ψευδής. Αντίθετα, μετά το 16ο Συνέδριο εξέφρασα επανειλημμένα την αντίθεσή μου -αποκλειστικά στα όργανα- στις επιλογές της ηγετικής ομάδας και δια της ψήφου μου. Καταψήφισα και τις εισηγήσεις για το συνδικαλιστικό κίνημα, για το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα, για τη στρατηγική που αναπτύσσει η ηγετική ομάδα. Δεν είναι καλό να ψεύδονται. Δεν είναι καλό για το Κόμμα. Τελικά, εχθρός του ΚΚΕ, είναι η ίδια ηγετική του ομάδα που με την πολιτική της πρακτική περιθωριοποιεί σταδιακά το Κόμμα και η ίδια μετατρέπεται σε μηχανισμό ακύρωσης της δημοκρατίας και παραβίασης θεμελιακών αρχών λειτουργίας».