Πολιτική
Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2002 19:04

Θ. Ρουσόπουλος: Προφάσεις εν αμαρτίαις το σχέδιο για την ΟΑ

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Θ. Ρουσόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση για το σχέδιο εξυγίανσης της Ολυμπιακής Αεροπορίας:

«Οι σημερινές αποφάσεις της Κυβέρνησης για την Ολυμπιακή Αεροπορία αποτελούν τον επίλογο ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος σε βάρος της περιουσίας του ελληνικού λαού.

Αξιος ο μισθός αυτών που δεσμεύονταν για μια ισχυρή Ολυμπιακή. Μικροί, μοιραίοι και άβουλοι τώρα προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από την 11η Σεπτεμβρίου. Αντί ως Πόντιοι Πιλάτοι, όμως, να νίπτουν τας χείρας τους, θα πρέπει να απαντήσουν στον ελληνικό λαό σε μερικά ερωτήματα:

– Πού πήγαν τα 1000 δισ. δραχμές, που κατασπαταλήθηκαν, τα τελευταία οκτώ χρόνια, σε προγράμματα δήθεν εξυγίανσης;

– Πώς, αυτοί που απέτυχαν στα περίφημα προγράμματα εξυγίανσης, τα οποία οι ίδιοι κατάρτισαν, οδηγώντας στην πλήρη απαξίωση της Ολυμπιακής, θα καταφέρουν τώρα να την εξυγιάνουν οικονομικά;

– Πώς, αυτοί που έκαναν καθεστώς την αδιαφάνεια, την αναξιοκρατία και τον κομματισμό, θα εξασφαλίσουν τη λειτουργία της εταιρείας με σύγχρονη αντίληψη και σε συνθήκες προσανατολισμένες στον διεθνή ανταγωνισμό;

Ολα αυτά δεν είναι τίποτε άλλο, παρά προφάσεις εν αμαρτίαις. Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνησή του είναι υπόλογοι για τις τεράστιες ευθύνες στη διάλυση της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Για τις τεράστιες ευθύνες στην απαξίωση του Εθνικού Αερομεταφορέα».