Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2002 18:55

Ντάνιελ Περλ: Μια απώλεια για την «κατανόηση ανάμεσα στους λαούς»

Η Παγκόσμια Επιτροπή για την Ελευθερία του Τύπου (WPFC) που εδρεύει στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ, κατήγγειλε σήμερα τη δολοφονία του Αμερικανού δημοσιογράφου Ντάνιελ Περλ, που αποτελεί «μια τραγική απώλεια για τη δημοσιογραφία, τις διεθνείς σχέσεις και την κατανόηση ανάμεσα στους λαούς των περιοχών, όπου αυτός εργαζόταν».

«Αν ένα συμπέρασμα μπορεί να βγει από το θάνατο του Ντάνιελ Περλ, αυτό είναι ότι ο δρόμος προς τη δικαιοσύνη και την ειρήνη βρίσκεται στη δημόσια έκφραση -περισσότερες ανακοινώσεις, περισσότερα άρθρα, περισσότερες αναλύσεις- και όχι μέσα στη σιωπή που επιβάλλεται σε αυτούς που μπορούν να πουν την αλήθεια», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γενική διευθύντρια της WPFC, Μέριλιν Γκριν.

«Η παράλογη δολοφονία του είναι απώλεια για όλους μας, και δεν θα προσφέρει τίποτα στους δολοφόνους του», καταλήγει η WPFC, η οποία συνενώνει στους κόλπους της 44 οργανώσεις σε πέντε ηπείρους.

Η Διεθνής Ομοσπονδία των Δημοσιογράφων, που εδρεύει στις Βρυξέλλες, δήλωσε κατάπληκτη στο άγγελμα της «βάναυσης και αποτρόπαιας δολοφονίας» του Αμερικανού δημοσιογράφου Ντάνιελ Περλ στο Πακιστάν, όπως επισήμανε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κριστοφ Ουόρεν.

«Θεωρούμε εντελώς απαράδεκτο ότι ο Περλ έγινε στόχος μιας βάρβαρης πολιτικής εκστρατείας».

Υπενθυμίζεται ότι τα 10 τελευταία έτη περίπου χίλιοι δημοσιογράφοι έχασαν την ζωή τους κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους.