Πολιτική
Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Αραιές νεφώσεις σε όλη τη χώρα προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι οποίες στη Δυτική και τη Βόρεια Ελλάδα βαθμιαία θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών, κυρίως από το βράδυ. Το πρωϊ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια ανατολικοί, βορειο-ανατολικοί, μέτριοι και από το απόγευμα τοπικά ισχυροί με τάση περαιτέρω ενίσχυσης το βράδυ και στην υπόλοιπη χώρα νοτιο-ανατολικοί, μέτριοι και από το βράδυ ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από επτά έως 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από εννέα έως 23 και στα νησιά από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Σάββατο, στη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια θα πνέουν βορειο-ανατολικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί, νοτιο-ανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται σήμερα στην Αττική, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ανατολικοί, νοτιο-ανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και από το βράδυ βορειο-ανατολικοί, μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειο-ανατολικοί, ασθενείς και αργότερα μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από οκτώ έως 17 βαθμούς Κελσίου.