Πολιτική
Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2002 07:17

Ο Θ. Πάγκαλος για την αντιπαράθεση Σημίτη, Καραμανλή

Δριμύτερος, επανήλθε χθες ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», κάνει λόγο για έλλειψη ψυχραιμίας, τόσο του κ. Σημίτη, όσο και του κ. Καραμανλή στην πρόσφατη αντιπαράθεση περί εκτροπής. Μιλώντας στην εκπομπή «Εβδομη Ημέρα», της Νέας Ελληνικής Τηλεόρασης (ΝΕΤ), ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι μικρότητες και μικροκακίες, δηλητηριάζουν το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ και επέκρινε όσους τον εξαίρεσαν από την πρόσκληση για την εκδήλωση ένταξης της Ελλάδας στην ΟΝΕ.

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στη δίωξη που ασκήθηκε στον επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, λέγοντας ότι πρόκειται για ελλαδικό επιχειρηματία αιχμής, που αν τσακιστεί από τη δικαιοσύνη, οι συνέπειες θα είναι βαρύτατες για την ελληνική οικονομία και τις ελληνικές επιχειρήσεις. Τέλος, ζήτησε οι εισαγγελείς να ασχοληθούν με όλους όσοι έχουν μεγάλη ισχύ στην κοινωνία μας, να διαπιστωθούν οι όποιες παρανομίες και να επιβληθεί ο νόμος προς κάθε κατεύθυνση.

Αποκαλυπτικός για τη σύγκρουση επιχειρηματικών συμφερόντων, ήταν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», και ο Γιάννος Παπαντωνίου. Ο υπουργός Αμυνας επεσήμανε ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι ισχυροί επιχειρηματικοί όμιλοι, οι οποίοι επιδιώκουν να λειτουργήσουν αποσταθεροποιητικά.