Πολιτική
Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2002 07:23

Εντονη αντιπαράθεση κυβέρνησης, Νέας Δημοκρατίας

Σφοδρή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μετά τη χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2004. Ο Κώστας Σημίτης, χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία παράταξη κοινωνικής μειοψηφίας, που εκπροσωπεί συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, συμφέροντα ολίγων, όπως χαρακτηριστικά είπε. Τόνισε επίσης, ότι είναι κόμμα με σημαία ευκαιρίας και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη, η ρητορική της σκανδαλολογίας, της πόλωσης και της καταστροφολογίας.

Για τις πρωτοβουλίες σχετικά με την Κεντρο-Αριστερά, ο κ. Σημίτης, σημείωσε, ότι δεν είναι κίνηση τακτικής, ενώ για το θέμα του εκλογικού νόμου είπε χαρακτηριστικά ότι το ζήτημα αυτό θα έρθει με τη σειρά του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η συζήτηση θα ανοίξει μετά τις δημοτικές εκλογές.

«Ο κ. Σημίτης, αντί να κυβερνά αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση», σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος. Η Ρηγίλλης την ίδια ώρα αλλάζει τακτική σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να ζητήσει πρόωρες εκλογές. «Κάθε πράγμα στον καιρό του, θα γίνει και αυτό, μην βιάζεστε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, μετά τη συνεδρίαση των συντονιστών του κόμματος, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σέρνεται κουρασμένη πίσω από τα μεγάλα προβλήματα.