Πολιτική
Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2002 07:35

Εντονη αντιπαράθεση Σημίτη, Καραμανλή για τον ευρωστρατό

Αντιπαράθεση Σημίτη, Καραμανλή χθες στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης για την κύρωση της συνθήκης της Νίκαιας. Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε για ολιγωρία την κυβέρνηση στο θέμα του ευρωστρατού, ωστόσο ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι το κείμενο της Αγκυρας για τον ευρωστρατό δεν έγινε και δεν θα γίνει δεκτό και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία, ότι σπέρνει τον τρόμο με κραυγές.

«Σωπάστε κ. Σημίτη», απάντησε στον πρωθυπουργό ο Κώστας Καραμανλής, και τον κάλεσε να χάσει τις εκλογές με αξιοπρέπεια. Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας τόνισε, πως το γεγονός ότι είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οφείλεται στον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

«Δίπλα σας κάθεται ο κ. Εβερτ που ήταν εν δυνάμει πρωθυπουργός και όμως ποτέ δεν έγινε», ανταπάντησε ο Κώστας Σημίτης προσθέτοντας : «Στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν μπήκαμε με αυτόματο πιλότο, η ένταξή μας οφείλεται στον ελληνικό λαό, τον Ανδρέα Παπανδρέου και στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που αγωνίστηκαν γι'αυτό».

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, εκτίμησε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν θα αντιμετωπίσει το θέμα του ευρωστρατού, σύμφωνα με τις θέσεις της χώρας μας, ενώ ο Νίκος Κωνσταντόπουλος αμφισβήτησε τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι η ελληνική κυβέρνηση θα δώσει μάχη για το θέμα.