Πολιτική
Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2002 19:44

Ποικίλες οι αντιδράσεις των κομμάτων για διακοπή "Bar" και "Big Brother"

Με αφορμή τη διάταξη του προέδρου του ΕΣΡ για την απαγόρευση μετάδοσης των εκπομπών Bar και Big Brother ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Θ. Ρουσόπουλος δήλωσε «Κατά πάγια τακτική της, η Νέα Δημοκρατία, σεβόμενη το καθεστώς των ανεξάρτητων διοικητικών αρχών, δεν σχολιάζει τις αποφάσεις τους.

Πολύ περισσότερο, αποφάσεις αρχών, όπως του ΕΣΡ, η ανεξαρτησία των οποίων κατοχυρώθηκε πρόσφατα από το Σύνταγμα».

«Κάθε λεπτό που βρίσκονται στον αέρα αυτού του είδους οι εκπομπές δηλητηριάζουν τη νεολαία ιδιαίτερα, αλλά και αποχαυνώνουν συνολικά», τονίζει με ανακοινωσή του το ΚΚΕ και προσθέτει «Εκείνο που επιβάλλεται είναι η κατάργηση των συγκεκριμένων εκπομπών».

Ο υπεύθυνος Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, Νίκος Βούτσης, σημειώνει ότι είναι επιτακτική ανάγκη ο έλεγχος και οι αναγκαίες ρυθμίσεις από την αρμόδια ανεξάρτητη αρχή για την επιβολή κανόνων που θα αφορούν ενδεχομένως στη σήμανση και το ωράριο μετάδοσης των συγκεκριμένων εκπομπών. Μας βρίσκει αντίθετους υπογραμμίζει ο κ. Βούτσης η οποιαδήποτε λογική εισαγγελικών παρεμβάσεων και προληπτικής ή άλλης απαγόρευσης μετάδοσης εκπομπών, γιατί ανοίγει ολισθηρό δρόμο απαγορεύσεων και σκιώδους λογοκρισίας.

Θαρραλέα, ορθή και αναγκαία χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας τη διάταξη του προέδρου του ΕΣΡ για την προσωρινή απαγόρευση της μετάδοσης των «απαράδεκτων» τηλεοπτικών εκπομπών Big Brother και Bar, που πλήττουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δηλητηριάζουν την ελληνική κοινωνία και ειδικότερα τη νεολαία».