Κόσμος
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2002 16:51

Για μια θέση στα Οσκαρ

Tην Κυριακή η Aμερικανική Aκαδημία Kινηματογράφου απονέμει τα φετινά βραβεία Oσκαρ, σε μια τελετή που θα ακουστούν οι γνωστές ευxαριστίες προς τους ατζέντηδες και τους γεννήτορες.

Δεν θα μπορέσουν ωστόσο, να παρευρεθούν στην τελετή, όλοι οι μικροί και μεγάλοι αστέρες καθώς και άλλες προσωπικότητες του χολιγουντιακού στερεώματος, καθώς οι θέσεις δεν επαρκούν στη νέα θεατρική αίθουσα Κόντακ, ανακοινώθηκε από την Ακαδημία Κινηματογράφου.

«Πολλές προσωπικότητες απογοητεύτηκαν ή και εξοργίστηκαν, ενώ οι εκπρόσωποί τους τηλεφώνησαν για να διαμαρτυρηθούν», είπε αξιωματούχος της Ακαδημίας.

Η νέα θεατρική αίθουσα, χωρητικότητας περίπου 3.000 θέσεων, είναι αρκετά μικρότερη από εκείνη που γινόταν έως πέρυσι η τελετή απονομής που φιλοξενούσε έως και 4.000 καλεσμένους και ήταν πλησιέστερα στο κέντρο του Λος Αντζελες.

«Η μείωση του αριθμού των θέσεων και από την άλλη πλευρά η πολύ μεγάλη ζήτηση έχουν προκαλέσει διαμάχη. Πολύς κόσμος θέλει να δει το νέο θέατρο και η τελετή απονομής είναι καλή ευκαιρία. Αναγκαστήκαμε, ωστόσο, να στείλουμε περισσότερες «απορριπτικές» επιστολές φέτος σε σχέση με πέρυσι», παραδέχτηκε ο πρόεδρος της Ακαδημίας Φρανκ Πίρσον, χωρίς βέβαια να αποκαλύψει ποιοι θα μείνουν εκτός νυμφώνος.

Οι υποψήφιοι, οι παρουσιαστές, οι χορηγοί και τα ανώτατα μέλη της Ακαδημίας λαμβάνουν δύο εισιτήρια δωρεάν. Εισιτήρια αποστέλλονται και στα κινηματογραφικά στούντιο. Οσοι άλλοι θέλουν να παραστούν στην τελετή πληρώνουν από 50 έως 350 δολάρια το εισιτήριο.