Πολιτική
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στην Ανατολική και Νότια νησιωτική Ελλάδα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ηπειρωτικά θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές, κυρίως στα βόρεια, όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα στο Ιόνιο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον δύο (-2) έως 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από μηδέν (0) έως 13 βαθμούς και στα νησιά από πέντε έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τετάρτη σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά αυξημένες και είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές βροχές, κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά. Τη νύχτα και νωρίς το πρωϊ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, προβλέπονται σήμερα για την Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από πέντε έως 13 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών, κυρίως το απόγευμα, προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από πέντε έως 10 βαθμούς Κελσίου.