Πολιτική
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2002 09:36

Πρόγνωση καιρού

Λίγες νεφώσεις στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες με βροχές μικρής διάρκειας., ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά βορειοανατολικοί, μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα κατά τόπους στο Αιγαίο πολύ ισχυροί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 0 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά από 4 έως 16 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί, μέτριοι και στα ανατολικά πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως τις βραδινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να χιονίσει στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Σάββατο σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα ηπειρωτικά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, στα δυτικά μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί έως πολύ ισχυροί και κατά τόπους στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.