Πολιτική
Πέμπτη, 04 Απριλίου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες προβλέπει για σήμερα σε όλη τη χώρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα βαθμιαία θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειο-ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα πελάγη πολύ ισχυροί με τάση εξασθένησης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από επτά έως 17 βαθμούς, στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα από εννέα έως 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Παρασκευή σε όλη τη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες, θα υπάρχουν όμως και διαστήματα βελτίωσης κυρίως στην κεντρική και Νότια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν απο νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα πελάγη πολύ ισχυροί στρεφόμενοι απο τα δυτικά σε δυτικούς μέτριους μέχρι ισχυρούς. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωϊνές ώρες, προβλέπονται σήμερα για την Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.