Πολιτική
Παρασκευή, 05 Απριλίου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπει για σήμερα στη Δυτική, Κεντρική και Βόρειο Ελλάδα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές, θα υπάρχουν όμως και διαστήματα βελτίωσης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά ισχυροί στρεφόμενοι από το βράδυ στα δυτικά και νότια σε δυτικούς μέτριους μέχρι ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από οκτώ έως 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα από 10 εως 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Σάββατο αρχικά σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Αιγαίο. Σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά αναμένεται βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν απο δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα στα νότια πελάγη πολύ ισχυροί.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπονται σήμερα νεφώσεις με βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με βροχές και παροδικές καταιγίδες προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν απο ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.