Πολιτική
Πέμπτη, 11 Απριλίου 2002 09:21

Πρόγνωση καιρού

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται για σήμερα στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Βαθμιαία, οι νεφώσεις στη δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Τη νύχτα οι βροχές θα ενταθούν,ενω είναι πιθανό να βρέξει και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί ενω απο το απόγευμα θα γίνου ισχυροί εως πολύ ισχυροί και στο Ιόνιο θυελλώδεις και τη νύχτα πολύ θυελλώδεις. Στα ανατολικά θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 6 έως 17 βαθμούς, στο Ιόνιο και την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα από 10 έως 22 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός. Μετά το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν και αργά τη νύχτα είναι πιθανό να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τη νύχτα είναι πιθανό να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Παρασκευή, στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και από το απόγευμα είναι πιθανόν να βρέξει τοπικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα δυτικά πολύ ισχυροί και στο Ιόνιο θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις και στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και από το απόγευμα στο Αιγαίο πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.