Πολιτική
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Αραιές νεφώσεις προβλέπει για σήμερα σε όλη τη χώρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι οποίες στα νότια θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Βαθμιαία οι βροχές στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και την Ανατολική Στερεά Ελλάδα θα ενταθούν, θα σημειωθούν καταιγίδες και μέχρι αργά τη νύχτα τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βόρειοι, βορειο-ανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και αργότερα τοπικά ισχυροί ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα είναι από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και αργότερα τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από εννέα έως 16 βαθμούς, στο Ιόνιο και την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα από 11 έως 20 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται για αυριο Τρίτη, στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, και τη Δυτική Στερεά. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου θα είναι τοπικά ισχυρές. Σταδιακά όμως και από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια βόρειοι ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι με την ίδια ένταση που σταδιακά θα γίνουν βόρειοι ισχυροί έως πολύ ισχυροί και πιθανώς στα νότια θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα βρέξει, προβλέπονται σήμερα για την Αττική. Το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις, προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και αργά το απόγευμα θα βρέξει, ενώ τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθεί καταιγίδα. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί, ασθενείς και αργότερα μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.