Πολιτική
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες προβλέπει για σήμερα στη Δυτική Ελλάδα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειο-δυτικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από εννέα έως 17 βαθμούς, στο Ιόνιο και την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα από 11 έως 21 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Πέμπτη σε όλη τη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειο-δυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα χαμηλότερα απο τα κανονικά της εποχής κατά δύο με τέσσερις βαθμούς Κελσίου.

Για σήμερα στην Αττική προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, αλλά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειο-δυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αρχικά σήμερα για τη Θεσσαλονίκη, οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα βρέξει ενώ τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν απο δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.