Κόσμος
Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2013 06:10

Βενεζουέλα: Ενημέρωση για την υγεία του Τσάβες ζητεί η αντιπολίτευση

Την αλήθεια σχετικά με την κατάσταση της υγείας του προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, ζητεί η αντιπολίτευση της χώρας. Αξιωματούχοι της κυβέρνησης έχουν παραδεχτεί ότι η κατάσταση του κ. Τσάβες είναι «εύθραυστη», χωρίς ωστόσο να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες.

Την αλήθεια σχετικά με την κατάσταση της υγείας του προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, ζητεί η αντιπολίτευση της χώρας.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης έχουν παραδεχτεί ότι η κατάσταση του κ. Τσάβες είναι «εύθραυστη», μετά από την τέταρτη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε μέσα σε 18 μήνες, αλλά δεν έχουν δώσει λεπτομέρειες σχετικά με την εξέλιξη της υγείας του προέδρου της χώρας.

Εδώ και τρεις εβδομάδες ο κ. Τσάβες δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση, κάτι που προκαλεί ανησυχία στην αντιπολίτευση για το αν θα είναι σε θέση ο πρόεδρος της Βενεζουέλας να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και να αναλάβει και πάλι τα καθήκοντά του.

«Αυτά που μας έχουν πει σχετικά με την υγεία του Τσάβες κρύβουν περισσότερες πληροφορίες απ΄ ό,τι αποκαλύπτουν», δήλωσε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Ραμόν Αβελέδο. «Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος είχε υποσχεθεί να πει την αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή. Θα πρέπει κάποια στιγμή να πει όλη την αλήθεια», πρόσθεσε.

Ο αντιπρόεδρος Νικολάς Μαντούρο, τον οποίο τον περασμένο μήνα ο Τσάβες υπέδειξε ως τον αντικαταστάτη του, παραδέχτηκε, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη, ότι η κατάσταση του προέδρου είναι ιδιαίτερα περίπλοκη.

Στις 10 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένο να γίνει η ορκωμοσία του Τσάβες ως προέδρου της χώρας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters