Αθλητικά
Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2013 12:19

Ευρωλίγκα: Αποστολή στην Πόλη για τον Παναθηναϊκό

Ελληνοτουρκικές... «μονομαχίες» περιλαμβάνει η 2η αγωνιστική της φάσης των «16» στην Eυρωλίγκα.

Ο Παναθηναϊκός θα κάνει... ποδαρικό στο 2013 αντιμετωπίζοντας απόψε στην Κωνσταντινούπολη την Αναντολού Εφές (21:45) στο «Αμπντί Ιπεκτσί», με στόχο τη δεύτερη νίκη του, ενώ αύριο ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει την Μπεσίκτας.

Έχοντας ξεκινήσει με νίκη επί της Ζαλγκίρις Κάουνας στην πρεμιέρα της β΄ φάσης, στο ΟΑΚΑ, οι «πράσινοι» θα επιδιώξουν να διπλασιάσουν τις επιτυχίες τους, έστω και χωρίς τον αρχηγό τους Δημήτρη Διαμαντίδη που είναι «νοκ άουτ» με θλάση στους προσαγωγούς. Η τουρκική ομάδα χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη για να μη φτάσει με το «καλημέρα» στο 0-2, καθώς ξεκίνησε με βαριά ήττα (71-90) στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ.

Στον αντίποδα της απουσίας του Διαμαντίδη, ο Πεδουλάκης θα έχει στη διάθεσή του τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ο οποίος είναι πλέον απολύτως υγιής. Το πρόγραμμα:

5ος ΟΜΙΛΟΣ: Αναντολού Εφές-Παναθηναϊκός, Μπάμπεργκ-Ρεάλ Μαδρίτης, Ζαλγκίρις Κάουνας-Ουνικάχα Μάλαγα (4/1), Άλμπα Βερολίνου-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (4/1)

6ος ΟΜΙΛΟΣ: Κίμκι-Μπαρτσελόνα, Μακάμπι Τελ Αβίβ-Κάχα Λαμποράλ, Ολυμπιακός-Μπεσίκτας (4/1), Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Σιένα (4/1)