Αθλητικά
Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2013 23:30

Ευρωλίγκα: Παράδοση Παναθηναϊκού στην Πόλη

Ποδαρικό με ήττα έκανε στο 2013 ο Παναθηναϊκός, που έχασε στο «Αμπντί Ιπεκτσί» της Κωνσταντινούπολης από την Αναντόλου Εφές με 78-64, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 45-32, 64-43, 78-64

Να σημειωθεί ότι η διαφορά έφτασε ακόμη και στους 21 πόντους, καθώς οι «πράσινοι» ήταν κακοί στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Ο Παναθηναϊκός ήταν άστοχος, δεν είχε οργάνωση στο παιχνίδι του (εξ ου τα 16 λάθη), έχασε τα ριμπάουντ και, απόντος του Διαμαντίδη, δεν κατόρθωσε να βρει ρυθμό, ούτε να παίξει καλή άμυνα.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με «καταιγισμό» τριπόντων από τους Σιπ και Φάρμαρ, απόρροια της «παιδικής» άμυνας των «πράσινων». Η Εφές προηγήθηκε 22-9, αλλά το κρεσέντο του Μπράμος, που πέτυχε γρήγορα-γρήγορα 12 πόντους, επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να μαζέψει τη διαφορά στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Με τον Σχορτσανίτη εμφανώς ανέτοιμο λόγω της αποχής του, τον Καπόνο άστοχο και τους Ούκιτς, Μπανκς να προσπαθούν να οργανώσουν αλλά εις μάτην, η διαφορά ανέβηκε εκ νέου στους 13 πόντους με τη λήξη του ημιχρόνου (45-32).

Ίδιο το αγωνιστικό μοτίβο και στο τρίτο δεκάλεπτο: πολλά λάθη, ανύπαρκτη άμυνα και αστοχία εκτόξευσαν τη διαφορά στο +21 (53-32), καθώς ο Παναθηναϊκός έκανε τέσσερα λεπτά να σημειώσει καλάθι. Ένα μικρό ξέσπασμα επέτρεψε τη μείωση της διαφοράς (55-41), αλλά οι Τούρκοι την απεκατέστησαν γρήγορα (64-43).

Στόχος, πλέον, ήταν η μείωση της διαφοράς σε λογικό επίπεδο. Η άνοδος του Σχορτσανίτη βοήθησε τους «πράσινους» να περιορίσουν τη ζημιά σε αξιοπρεπές επίπεδο, καθώς οι διαφορές ενδέχεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στο τέλος.