Πολιτιστικά
Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013 11:04

Περιβάλλον και Ματ Ντέιμον σε πρώτο πλάνο

«Promise Land» είναι ο τίτλος της νέας ταινίας του 60άχρονου σκηνοθέτη Γκας βαν Σαντ, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Ματ Ντέιμον.

«Promise Land» είναι ο τίτλος της νέας ταινίας του 60άχρονου σκηνοθέτη Γκας βαν Σαντ, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Ματ Ντέιμον.

O γεννημένος στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης δημοφιλής ηθοποιός, που έχει και στο παρελθόν συνεργαστεί με τον αμερικάνο σκηνοθέτη στις ταινίες «Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ» (1997) και «Gerry» (2002), υποδύεται αυτή τη φορά έναν υπάλληλο, ο οποίος εργάζεται για λογαριασμό μιας εταιρείας παροχής φυσικού αερίου. Μέρος των σχεδίων της εταιρείας είναι η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων μιας κατοικημένης περιοχής. Ο ρόλος του ήρωα αυτής της ταινίας είναι να πείσει τους κατοίκους να πουλήσουν ή να δώσουν τη γη τους προς ενοικίαση στην εταιρεία.

Για την προστασία του περιβάλλοντος

Με αφορμή αυτή την ιστορία τίθεται και επί της οθόνης το ζήτημα που απασχολεί και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις του πλανήτη, αναφορικά με το πώς επηρεάζουν οι πρακτικές γεώτρησης - για την άντληση φυσικών πόρων - την ποιότητα του πόσιμου νερού, τη διαχείριση των πηγών ενέργειας και τις σεισμικές δραστηριότητες.

Υποψηφιότητα για βραβείο

Η νέα δραματική ταινία του Γκας Βαν Σαντ με πρωταγωνιστή και σεναριογράφο τον Ματ Ντέιμον, σύμφωνα με ανακοίνωση του κινηματογραφικού Φεστιβάλ Βερολίνου, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις έξι υποψήφιες ταινίες που «θα δώσουν μάχη» για το πολυπόθητο βραβείο της «Berlinale», τον Φεβρουάριο του 2013. Στην μεγάλη αναμέτρηση θα πάρουν μέρος, μεταξύ άλλων, οι ταινίες «Gloria» του χιλιανού σκηνοθέτη Σεμπαστιάν Λέλιο, «Nobody's Daughter Haewon» του κορεάτη Χονγκ Σανγκσού και «Child's Pose» του ρουμάνου Κάλιν Πίτερ Νέτζερ ενώ η τελευταία ταινία της τριλογίας «Paradise» του Ούλριχ Ζάιντλ, με τίτλο «Paradise:Hope», θα κάνει την παγκόσμιά της πρεμιέρα στο Φεστιβάλ.