Τα καλύτερα λόγια για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα λέει ο Σεμπάστιαν Λέτο.
Ο Αργεντινός άσος του Παναθηναϊκού σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γνωστή αθλητικέ εφημερίδα της πατρίδας του Ole υποστήριξε, ότι ο Πορτογάλος είναι αυτός που διέκρινε το ταλέντο του να αγωνίζεται και στην κορυφή της επίθεσης, εκτός από το αριστερό άκρο.
«Έχουμε έναν πολύ έμπειρο προπονητή, που έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στην Πόρτο με πολύ μεγάλη επιτυχία. Είδε τις αρετές μου και την ικανότητά μου να προσφέρω στην επίθεση. Με ρώτησε, απάντησα θετικά και όλα πήγαν καλά», σχολίασε αρχικά, προσθέτοντας.
«Το είπα με σιγουριά, αλλά σε κάθε περίπτωση ήταν για μένα μία καινούρια θέση, στην οποία δεν είχα αγωνιστεί ποτέ στο παρελθόν και δεν ήξερα πώς έπρεπε να κινούμαι. Όμως στην πορεία μού άρεσε πολύ, γιατί παίζω πιο κοντά στην περιοχή. Αγωνιζόμουν από τη Λανούς ως αριστερό χαφ και είχα περισσότερη δουλειά εκεί. Δεν είναι εύκολο να περνάς 2-3 παίκτες για να σκοράρεις ή να δημιουργήσεις μια ευκαιρία».
Για τη λατρεία που βιώνει από τους φιλάθλους του «τριφυλλιού», είπε: «Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού με αγαπούν. Κάθε φορά που σκοράρω τραγουδούν ένα σύνθημα με το όνομά μου. Με έχουν βοηθήσει πολύ. Δεν ξέρω αν με μισούν στον Ολυμπιακό. Όταν ήμουν στην ομάδα τους, με ήθελαν και τώρα με ρωτούν γιατί δεν με αγόρασε ο Ολυμπιακός ή γιατί δεν ανανεώθηκε ο δανεισμός από τη Λίβερπουλ».
Σχετικά με τους στόχους του για το μέλλον, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Εδώ έχω κατακτήσει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, είμαι πολύ καλά από ποδοσφαιρικής άποψης. Θέλω να αγωνιστώ στο Champions League. Προφανώς είναι στο μυαλό μου να αγωνιστώ σε ένα πιο δυνατό πρωτάθλημα για να διαπιστώσω αν μπορώ να τα καταφέρω σε αυτό το επίπεδο. Το πρόβλημα που υπήρχε στην Αγγλία με τα χαρτιά μου άφησε μία εκκρεμότητα για μένα».
Ακόμα, μίλησε για την οικονομική κρίση που επικρατεί στην Ελλάδα και την συνέκρινε με αυτή στην πατρίδα του πριν μια δεκαετία.
«Είναι αλήθεια πως η χώρα είναι σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση. Ο κόσμος κάνει απεργίες, οι τιμές αυξάνονται και οι μισθοί μειώνονται. Μοιάζει με ό,τι είχε συμβεί στο Μπουένος Aϊρες, αλλά δεν έχουν φτάσει ούτε στο 1% από ό,τι έγινε σε μας. Η σύγκριση δεν είναι τόσο κακή, αλλά ο κόσμος υποφέρει από αυτή τη μεγάλη κρίση».