Πολιτική
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2002 20:01

Ποιοι απεργούν αύριο

Αρχίζει τα μεσάνυχτα η 24ωρη απεργία που κήρυξαν 45 εργατικά κέντρα, ανάμεσα στα οποία της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και 25 ομοσπονδίες εργαζομένων σε όλη τη χώρα αντιδρώντας στις προωθούμενες αλλαγές για το ασφαλιστικό.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, την οικοδομή, τις υπηρεσίες, το εμπόριο και τη βιομηχανία. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα δημόσια νοσοκομεία από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. λόγω της στάσης εργασίας που κήρυξε η ΕΙΝΑΠ, ενώ τρίωρη στάση πραγματοποιούν οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης. Εξαιτίας της συμμετοχής του προσωπικού του ΟΣΕ στην απεργία, δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του Οργανισμού.

Δύο από τα 14 σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) έχουν καλέσει τα μέλη τους να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Οσοι θέλουν να ταξιδέψουν θα μπορούν να πληροφορηθούν για την αναχώρηση ή ματαίωση των δρομολογίων από τις 06:15' στα τηλέφωνα 010-4593000 (30 γραμμές) και 010-4226000.

Προβλήματα θα δημιουργηθούν και στις αεροπορικές πτήσεις, καθώς θα πραγματοποιηθεί μόνο μία πτήση της Ολυμπιακής προς και από κάθε προορισμό, ενώ κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπλοϊας.

Θα ακινητοποιηθούν οι συρμοί του ΗΣΑΠ, το προσωπικό το μετρό προχωρεί σε στάση εργασίας από τις 5 π.μ. έως τις 9 π.μ., ενώ θα κυκλοφορήσουν ελάχιστα λεωφορεία του ΟΑΣΑ, δεδομένου ότι τα οχήματα θα τα κινήσουν μόνο οι οδηγοί που πρόσκεινται στην ΠΑΣΚΕ και δεν συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Για δεύτερη ημέρα εξάλλου, δεν θα κυκλοφορήσουν τα ταξί, ενώ κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του ΗΛΠΑΠ.