Πολιτική
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2002 07:14

Σήμερα η μεγάλη 24ωρη απεργία για το ασφαλιστικό

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία, με αιχμή την κοινωνική ασφάλιση κάνουν σήμερα 45 εργατικά κέντρα και 30 ομοσπονδίες, μεταξύ των οποίων τα εργατικά κέντρα της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό σε όλη τη χώρα, εξ αιτίας των κινητοποιήσεων. Χωρίς ταξί θα παραμείνει η πρωτεύουσα μέχρι τις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής, λόγω της 48ωρης απεργίας του Συνδέσμου Αυτοκινητιστών.

Οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι όλη την ημέρα, ενώ οι εργαζόμενοι στο μετρό θα κάνουν στάση εργασίας από τις 5 έως τις 9 το πρωϊ. Κανονικά θα γίνουν τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων και των τρόλλεϋ, ενώ δεν θα αρθεί το μέτρο του δακτυλίου.

Στον ΟΣΕ θα γίνουν μόνο τα δρομολόγια κοινωνικών αναγκών, ενώ προβλήματα αναμένονται και στα δρομολόγια των πλοίων. Η Ολυμπιακή Αεροπορία ανακοίνωσε ότι θα κάνει μόνο ένα δρομολόγιο ανά προορισμό, ενώ κανονικά θα γίνουν τα δρομολόγια της Ολυμπιακής Αεροπλοϊας.

Με προσωπικό ασφαλείας για τα έκτακτα περιστατικά θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία από τις 10 το πρωϊ έως τις 2 μ.μ., λόγω της στάσης εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών. Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι συμβασιούχοι γιατροί του ΙΚΑ.