Αθλητικά
Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2012 06:30

Primera Division: Σοκ για Μπαρτσελόνα

Ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στην Primera Division είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, μετά την ολοκλήρωση της 18ης αγωνιστικής.

Η Μπαρτσελόνα προηγείτο μέχρι το 86΄ της Εσπανιόλ με το γκολ του Φάμπρεγας, αλλά ο Αλβάρο Βάσκες ισοφάρισε για τους γηπεδούχους και με το 1-1 αυτό η «Βασίλισσα» ξέφυγε 5 βαθμούς από τους «μπλαουγκράνα» (43 έναντι 38).

Στην…ουρά της βαθμολογίας, η Βιγιαρεάλ έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει βαθιά ανάσα, καθώς αν και προηγήθηκε 2-0 της Βαλένθια στο «Μαδριγάλ», με τους Ρούμπεν και Ροντρίγκες, οι «νυχτερίδες» κατάφεραν να φύγουν με το βαθμό της ισοπαλίας (2-2), χάρη στα τέρματα των Φεγκουλί και Αντούριθ, τρία λεπτά πριν τη λήξη.

Τεράστια σημασίας νίκη πέτυχε η Ράγιο Βαγεκάνο επί της Σεβίλλης με 2-1, με τα τέρματα των Μίκου και Ταμούδο. Για τους Ανδαλουσιάνους μείωσε στο 62΄ ο Εσκουντέ.

Με γκολ των Σάντα Κρους στο 23΄ και Μολίνα στο 92΄ η Μπέτις επικράτησε εντός έδρας 2-0 της προτελευταίας, Σπόρτινγκ Χιχόν κι απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο από τις τελευταίες θέσεις του πίνακα, ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης, παρά το 0-0 που απέσπασε στη Μάλαγα, εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ επικίνδυνη θέση.

Η ομάδα των ισοπαλιών στην κατηγορία, Αθλέτικ Μπιλμπάο, δεν ξέφυγε από τον κανόνα και με το 0-0 που απέσπασε στη Μαδρίτη από την Χετάφε έφτασε τις 8 ισοπαλίες σε 17 ματς.

Οκτώ ισοπαλίες έχουν και οι Οσασούνα, Ράσινγκ Σανταντέρ, με την ομάδα της Παμπλόνα να φεύγει με το 0-0 από την έδρα της Σοσιεδάδ, ενώ η Ράσινγκ με τον Αλέξανδρο Τζιόλη στην αρχική ενδεκάδα πήρε μεγάλη νίκη 1-0 επί της ουραγού, Σαραγόσα.

«Λευκή» ισοπαλία είχαμε και στο άλλο ματς του περασμένου Σαββάτου, ανάμεσα στη Λεβάντε και τη Μαγιόρκα.