Αθλητικά
Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012 09:00

Κύπελλο Ελλάδας: Πρεμιέρα στους «16»

Με τέσσερα νοκ-άουτ ματς ανοίγει σήμερα η αυλαία για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η αναμέτρηση του Πανιωνίου με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Σμύρνη (21:00, ΟΤΕ TV), καθώς οι «πράσινοι» θέλουν πάσι θυσία την πρόκριση, αλλά οι «κυανέρυθροι» κάθε άλλο παρά πρόθυμοι να παραδοθούν είναι.

Και οι δυο ομάδες αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα απουσιών, όμως ιδιαίτερα στην άμυνα το «τριφύλλι» δείχνει «γυμνό», έχοντας για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση μόνο τον Ματίας Μπιάρσμιρ καθαρό στόπερ στην αποστολή του.

Το στραβοπάτημα με τη Δόξα Δράμας θα προσπαθήσει να αφήσει πίσω του ο Ολυμπιακός, ο οποίος υποδέχεται τον Θρασύβουλο στο Καραϊσκάκη (19:00, OTE TV) και λογικά θα έχει εύκολο έργο.

Στην Κέρκυρα η τοπική ομάδα υποδέχεται τη Δόξα Δράμας (14:00, OTE TV), με τους «μαυραετούς» να μην δέχονται γκολ στα τελευταία δύο ματς πρωταθλήματος με ΑΕΚ και Ολυμπιακό (0-0), ενώ στις 16:00 (OTE TV) ο ΠΑΣ Γιάννινα θα φιλοξενήσει τον Αστέρα Τρίπολης, με στόχο να πάρει την πρόκριση και ταυτόχρονα να ανεβάσει την ψυχολογία του ενόψει του δύσκολου αγώνα με τον Παναθηναϊκό για τη Σούπερ Λίγκα.

Όλες οι αναμετρήσεις είναι νοκ άουτ κι αν δεν υπάρξει νικητής στο 90λεπτο θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση κι αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι.