Κόσμος
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως το απόγευμα, προβλέπει για σήμερα στην ηπειρωτική Ελλάδα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στο Ιόνιο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως τις πρωϊνές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά μέτριοι, στα ανατολικά ισχυροί και στο Αιγαίο τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από οκτώ έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 20 βαθμούς και στα νησιά από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Σάββατο, σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις, που τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες μικρής διάρκειας, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, στο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Νοτιο-Ανατολικό πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται σήμερα για την Αττική, οι οποίες τοπικά το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και στα ανατολικά πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αρχικά λίγες νεφώσεις προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη, οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.