Πολιτική
Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012 16:51

ΠΑΣΟΚ: Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου

Υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου, άρχισε λίγο μετά τις 4.30 μμ, η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα των εσωκομματικών εξελίξεων.

Υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου, άρχισε λίγο μετά τις 4.30 μμ, η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με κύριο αντικείμενο την προετοιμασία της διήμερης συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος το Σαββατοκύριακο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στη συνεδρίαση αναμένεται να οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων, οι οποίες αφορούν τόσο στον εσωκομματικό διάλογο για τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ, όσο και για το θέμα της ηγεσίας, θέμα το οποίο διχάζει το κίνημα.

Με ενδιαφέρον αναμένονται ακόμη η αποσαφήνιση των θέσεων του κ. Παπανδρέου, ο οποίος είχε δηλώσει, στην προηγούμενη συνεδρίαση, ότι δεν θα διεκδικήσει ούτε την πρωθυπουργία, ούτε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Στην εισήγησή του κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μ. Καρχιμάκης, δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον του κόμματος. «Δεν παραγνωρίζω ούτε τις δυσκολίες, ούτε τα λάθη μας ούτε κάνω πώς δεν βλέπω την απόσταση που έχουν πάρει από εμάς κοινωνικά στρώματα που παραδοσιακά μας στήριζαν», ανέφερε. Εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση ότι «η απόσταση αυτή είναι πρόσκαιρη», καθώς όπως υποστήριξε, «το ΠΑΣΟΚ έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία και παραμένει πυλώνας σταθερότητας».

Αφού έκανε έναν απολογισμό της πορείας του κινήματος, ο κ. Καρχιμάκης τόνισε ότι σήμερα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ καλούνται να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματά τους, «να χαράξουν μια πορεία που θα διασφαλίζει την ενότητα της παράταξης», αλλά και να προετοιμαστεί για τις εκλογές, «όποτε κι αν αυτές γίνουν».

Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη διεξαγωγής ενός «ανοιχτού, δημοκρατικού, συντεταγμένου διαλόγου», που θα γίνει όπως είπε, «με απόλυτο σεβασμό στις καταστατικές προβλέψεις του κινήματος».

Σημειώνεται ότι οι εργασίες της Συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος θα ανοίξουν στις 13.00 το Σάββατο, ενώ για τις 13:30 μ.μ. είναι προγραμματισμένη η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου.

Σε ενημερωτική συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με πολιτικούς συντάκτες ενόψει της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, ζήτησε την τήρηση των διαδικασιών που προβλέπονται από το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή προέδρου του Κινήματοςς.

«Το ΠΑΣΟΚ μόνο του θα αποφασίσει αν θα συνεχίσει με μοναρχία, δυαρχία, τριαρχία κοκ. Αρκεί να τελειώνει γρήγορα, αφού η ρευστότητα που υπάρχει επιδρά επί των συμφωνιών στις οποίες καλείται να προβεί», παρατήρησε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Κωστής Αϊβαλιώτης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο κόμμα.

Συνάντηση Γ. Παπανδρέου-Κ.Παπούλια

Το μεσημέρι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια.

Στη συνομιλία που είχαν μπροστά στις κάμερες στην αρχή της συνάντησής τους, ο κ. Παπανδρέου δεν έκανε καμία αναφορά στις διεργασίες για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ, παρά υπογράμμισε την ανάγκη στενής συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων προκειμένου να κλειδώσει η συμφωνία του περασμένου Οκτωβρίου http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2122501 .

Χθες το βράδυ ο κ. Παπανδρέου είχε συνάντηση διάρκειας πέραν της μιας ώρας με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Η συνάντηση των δύο ανδρών εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς των τριών κομμάτων που συμμετέχουν και στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2122198 .