Πολιτική
Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012 17:19

Κόντρα Γ. Παπακωνσταντίνου-Μ. Μπετενιώτη για τα τιμολόγια της ΔΕΗ

Αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μ. Μπετενιώτη, σημειώθηκε στη Βουλή, με αιχμή τις πρόσφατες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μ. Μπετενιώτη, σημειώθηκε στη Βουλή, με αιχμή τις πρόσφατες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Ο κ. Μπετενιώτης ο οποίος είχε καταθέσει σχετική επίκαιρη ερώτηση, χαρακτήρισε ανήθικη και προκλητική κίνηση την αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, την ώρα που, όπως είπε, διευθυντές της επιχείρησης εξακολουθούν να κάνουν αλόγιστες δαπάνες και να υπάρχουν προσαυξήσεις σε μισθούς κάποιων εργαζομένων που αγγίζουν, σε ορισμένες περιπτώσεις, και τις 2.000 ευρώ το μήνα.

«Δεν είστε ο μόνος με κοινωνική ευαισθησία εδώ μέσα. Ο καθένας που καλείται να πάρει δύσκολες αποφάσεις για την πατρίδα, το κάνει αυτό το καθήκον με αίσθημα ευθύνης» αντέτεινε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Παραδέχθηκε επίσης ότι την ώρα που μειώνονται μισθοί και συντάξεις και αυξάνονται οι φόροι, «οποιαδήποτε αύξηση στη ΔΕΗ είναι δύσκολο να την υπερασπιστεί κανείς».

Υπενθύμισε παράλληλα ότι η κυβέρνηση δεν αποδέχτηκε τις προτάσεις της ΔΕΗ και της ΡΑΕ για αυξήσεις διψήφιες και ότι οι αποφάσεις ελήφθησαν, όπως είπε, με αίσθημα ευθύνης και διατηρώντας αμετάβλητα τα τιμολόγια για περίπου 200.000 φτωχά νοικοκυριά.

Τίποτα δεν θα με έκανε πιο ευτυχή από το να μπορέσω να εκδώσω μια απόφαση με μειώσεις στα τιμολόγια. Τότε όμως, δεν θα έκανα το καθήκον μου για να διασφαλίσω την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρισμού στα νοικοκυριά, με τη λιγότερη δυνατή επιβάρυνσή τους, αλλά και ταυτόχρονα να διατηρηθεί βιώσιμη και υγιής η επιχείρηση», πρόσθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπετενιώτης επέμεινε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί «ένας υπάλληλος της ΔΕΗ να εξακολουθεί να εισπράττει υπέρογκες προσαυξήσεις ή να διατηρείται το ανθυγιεινό επίδομα για διευθυντές που βρίσκονται στη Χαλκοκονδύλη», όπως είπε χαρακτηριστικά. Προσέθεσε δε, ότι είναι συνυπαίτιοι και οι υπουργοί που αφήνουν να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα.

«Απέναντι σε αυτούς τους παραλειτουργούς, που παραβιάζουν τους νόμους δεν πτοούμεθα. Πρέπει να βρούμε τις δαπάνες δημοσίων σχέσεων μέσα από τις οποίες φορείς προσπαθούν να φιμώνουν ή να καθοδηγούν τον Τύπο», συμπλήρωσε.

Οι επισημάνσεις του βουλευτή προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κ. Παπακωνσταντίνου που χαρακτήρισε «όψιμο» το ενδιαφέρον του βουλευτή, ενώ αναρωτήθηκε αν υπήρξε ανάλογο ενδιαφέρον για το μισθολογικό κόστος της ΔΕΗ όταν ήταν υψηλότερο κατά 35%.

Εξέφρασε ακόμη τη λύπη του για τις «βαρύτατες κατηγορίες» που του απηύθυνε ο βουλευτής, ενώ, όσον αφορά τις καταγγελίες για σπατάλες δήλωσε ότι περιμένει τα αποτελέσματα από τα στοιχεία που πήγαν στη Δικαιοσύνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ