Πολιτική
Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012 17:58

Ευ. Βενιζέλος: Προέχει η σωτηρία της χώρας

Το «θάρρος και τη γενναιότητα» του Γ. Παπανδρέου για τις αποφάσεις που πήρε εκθείασε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας νωρίτερα στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Ανοικτό άφησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ εξαιτίας των κρίσιμων διαπραγματεύσεων για το PSI και τη νέα δανεική σύμβαση και τόνισε πως προέχει η σωτηρία της χώρας.

Μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος, ο υπουργός Οικονομικών κατέστησε σαφές ότι η δική του πρώτη προτεραιότητα είναι να αφοσιωθεί στην επίτευξη των εθνικών αυτών στόχων.

«Δεν μπορώ να παρακολουθώ πώς θα κινούνται τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ. Θα τα παρακολουθώ αποστασιοποιημένα. Δεν μπορώ να συμμετάσχω στην υπολανθάνουσα αντιπαράθεση. Έχω προτεραιότητες τις οποίες δηλώνω και υπηρετώντας τες προσφέρω στην παράταξη», τόνισε.

Το στοίχημα, είπε, είναι αν θα έχουμε πετύχει για να κοιταζόμαστε στα μάτια και να κοιτάζουμε στα μάτια και την κοινωνία.

Παράλληλα, εξήρε το «θάρρος και τη γενναιότητα» του Γ. Παπανδρέου για τις αποφάσεις που πήρε. «Φίλε Γιώργο σε συγχαίρω για τις γενναίες αποφάσεις γιατί η αποχώρηση από την πρωθυπουργία και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δείχνει έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό», ανέφερε.

Ο κ. Βενιζέλος εξήγησε λεπτομερώς τις διαδικασίες και τις δυσκολίες για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση και κατέστησε σαφές ότι τώρα παίζεται το παιχνίδι τόσο με τη ΝΔ όσο και στο εσωτερικό της παράταξης.

Επισήμανε επίσης ότι αυτοί οι τρεις μήνες είναι οι κρισιμότεροι μετά τον Ιούλιο του 1974 για τη χώρα. «Η κατάσταση είναι τραγική στη χώρα και την Ευρώπη» είπε. «Χθες η αναταραχή για το PSI και η υποβάθμιση χωρών της Ευρώπης δείχνει την κρισιμότητα.»

«Παίζεται η υπόσταση της χώρας και του Κινήματος», τόνισε και ανέφερε χαρακτηριστικά πως «μπορεί να πικράναμε τον λαό άλλα σώσαμε την χώρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ