Πολιτική
Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012 23:48

ΠΑΣΟΚ: Εγκρίθηκε η πρόταση για πολιτικό πλαίσιο-εκλογή προέδρου

Την πρόταση του προέδρου και του Πολιτικού Συμβουλίου για το πολιτικό πλαίσιο και την εκλογή προέδρου ενέκρινε το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Νέα συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου αυτή την εβδομάδα.

Την πρόταση του προέδρου και του Πολιτικού Συμβουλίου για το πολιτικό πλαίσιο και τις διαδικασίες του εσωκομματικού διαλόγου και την εκλογή προέδρου ενέκρινε το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Η πρόταση εγκρίθηκε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, σχεδόν ομόφωνα, όπως είπε ο πρόεδρος της συνεδρίασης Βασίλης Έξαρχος.

Στη διάρκεια των διήμερων εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου κατατέθηκαν και άλλες, επιμέρους προτάσεις οι οποίες, όπως αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο, θα τεθούν υπόψη του Πολιτικού Συμβουλίου, το οποίο θα εμπλουτίσει τα κείμενα της σημερινής απόφασης και θα προσδιορίσει τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν στο εξής μέχρι τη διεξαγωγή του Συνεδρίου.

Θα προηγηθούν οι διαδικασίες για τη σύγκληση της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης, η εκλογή ηγεσίας και οι εθνικές εκλογές.

Το Πολιτικό Συμβούλιο θα επιληφθεί των θεμάτων αυτών σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα, χωρίς, επί του παρόντος, να έχει οριστεί συγκεκριμένη ημέρα.

Τετ α τετ Παπανδρέου - Βενιζέλου

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο είχε το απόγευμα της Κυριακής σε χώρο του ξενοδοχείου, όπου διεξαγόταν το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, τηλεφώνησε στον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών και του ζήτησε να συναντηθούν για να συζητήσουν για τις οικονομικές εξελίξεις και την κατάσταση που επικρατεί στις χώρες της ευρωζώνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ