Αθλητικά
Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012 00:50

Euroleague: Πρεμιέρα στο Top 16 για τους δύο «αιωνίους»

Στη μάχη του Top 16 της Ευρωλίγκας ρίχνονται διαδοχικά την Τετάρτη και την Πέμπτη, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχτούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας (21:45, Novasports), ενώ οι «πράσινοι» θα παίξουν εκτός έδρας κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο (21:45).

Με τον Αντρέι Κιριλένκο να έχει επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί για τη νίκη και την πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Τελείωσε αήττητη την φάση των ομίλων και έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Ο αήττητος στην έδρα του, Ολυμπιακός, δεν έχει πολλές επιλογές εάν θέλει να φτάσει στη νίκη. Οι Πειραιώτες πρέπει να περιορίσουν το μεγάλο αστέρι των Ρώσων, Αντρέι Κιριλένκο, να πετύχουν εύκολα καλάθια και να ελέγξουν τα ριμπάουντ. Στη διάθεση του Ντούσαν Ιβκοβιτς θα τεθεί και ο έτερος νεοαποκτηθείς, Λο, ο οποίος σήμερα έκανε την πρώτη του προπόνηση με την φανέλα του Ολυμπιακού και το πιθανότερο είναι πως θα συμπεριληφθεί στη δεκάδα.

Παναθηναϊκός: Θέλει να ξεκινήσει με νίκη

Σε μεγάλο βαθμό η πρόκριση του Παναθηναϊκού στην φάση των «8» της Ευρωλίγκας περνάει το βράδυ της Πέμπτης από το Μιλάνο. Εκεί όπου οι «πράσινοι» στην πρεμιέρα του Top 16 θέλουν πάση θυσία τη νίκη απέναντι στην Αρμάνι, η οποία μπορεί στην φάση των ομίλων να μην έδειξε πολλά πράγματα (προκρίθηκε ως 4η), ωστόσο, δεν παύει να είναι μία ομάδα που μπορεί να παίξει πολύ καλό μπάσκετ με τους παίκτες που διαθέτει. Ανάμεσά τους οι Φώτσης και Μπουρούσης, αλλά και ο Ντρου Νίκολας, που μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό.