Πολιτιστικά
Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012 13:38

Πολυταξιδεμένες μελωδίες με τον Μανώλη Μητσιά

Ο ερμηνευτής των μεγάλων Ελλήνων συνθετών και των κορυφαίων μας ποιητών, Μανώλης Μητσιάς, παρουσιάζει τη συναυλία «Σταθμοί και Δρομολόγιο», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Ιανουαρίου.

Ο ερμηνευτής των μεγάλων Ελλήνων συνθετών και των κορυφαίων μας ποιητών, Μανώλης Μητσιάς, παρουσιάζει τη συναυλία «Σταθμοί και Δρομολόγιο», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Ιανουαρίου.

Οι πολυταξιδεμένες - στην ελληνική οικουμενικότητα των πέντε ηπείρων- μελωδίες, από το πολύτιμο υλικό των 65 δίσκων του Μανώλη Μητσιά, κατακλύζουν το πρόγραμμα της συναυλίας. Το οδοιπορικό στο ελληνικό πεντάγραμμο εμπλουτίζεται με παραδοσιακά τραγούδια της πατρίδας του, που ο Μακεδόνας ερμηνευτής έχει εντάξει στο ρεπερτόριό του από το ξεκίνημα της πορείας του στο τραγούδι. Τον Μανώλη Μητσιά συνοδεύουν επί σκηνής τα περίφημα «Χάλκινα της Γουμένισσας» του Αλέξανδρου Ζώρα, 8μελής λαϊκή ορχήστρα και η τραγουδίστρια Νάνα Μπινοπούλου.

Έννοιες που χαρακτηρίζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια τον ελληνικό πολιτισμό, όπως η αρμονία, η αισθητική, το μέτρο και το κάλλος μετουσιώνονται μέσω της μουσικής έκφρασης και της εκφοράς λόγου. «Εν αρχή ην ο Λόγος». Αυτός ο κανόνας καθόρισε την καριέρα του Μανώλη Μητσιά και τον καταξίωσε ως ιδανικό ερμηνευτή αμέτρητων τραγουδιών, τα οποία συνθέτουν τη σύγχρονη ελληνική έντεχνη και λαϊκή δημιουργία. Με τη χαρακτηριστική δωρικότητα της φωνής του και τη σεμνή προσωπικότητά του, σφράγισε τραγούδια υπογεγραμμένα από τους Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλο, Σταύρο Ξαρχάκο, Δήμο Μούτση, Θάνο Μικρούτσικο, Σταμάτη Κραουνάκη, Λουκιανό Κηλαηδόνη, Ηλία Ανδριόπουλο, Χρήστο Λεοντή, σε στίχους των Γιώργου Σεφέρη, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, Γιάννη Ρίτσου, Νίκου Καρούζου, Νίκου Γκάτσου, Μάνου Ελευθερίου, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Λίνας Νικολακοπούλου και άλλων.

Πληροφορίες

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης), Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αμπελόκηποι, Αθήνα, τηλ.: 210 6465000, 210 7282333, Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Ιανουαρίου, ώρα 20.30. Τιμή εισιτηρίου: 14 (φοιτητικό), 25, 35, και 50 (διακεκριμένη ζώνη) ευρώ. Ειδικές τιμές: 7,50 ευρώ (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 9,50 ευρώ (65+, πολύτεκνοι).