Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου έχει πει ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο εκπρόσωπος του Κινήματος Πάνος Μπεγλίτης, που μίλησε για ομοφωνία γύρω από τις διαδικασίες και τα στάδια που θα προηγηθούν της τελικής διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου. «Η ΝΔ πατά σε δύο βάρκες».
Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου έχει πει ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του Κινήματος Πάνος Μπεγλίτης, ενώ για τον τελικό αριθμό των υποψηφίων σημείωσε πως υπάρχουν οι σχετικές πρόνοιες στο Καταστατικό.
«Ο Γ. Παπανδρέου έχει εκφραστεί στο Πολιτικό Συμβούλιο πάρα πολλές φορές και, κατά συνέπεια, δεν τίθεται θέμα καθημερινά να επαναλαμβάνουμε τις θέσεις του. Ο Γ. Παπανδρέου δεν είναι αναγκασμένος και πολύ περισσότερο δεν είναι υποχρεωμένος, καθημερινά, να υπογράφει πιστοποιητικά. Γι αυτό το θέμα έχει μια ξεκάθαρη θέση. Έχει πει ο ίδιος ότι δεν θα είναι υποψήφιος», παρατήρησε ο κ. Μπεγλίτης μιλώντας στον Βήμα FM.
Όσο για τον τελικό αριθμό των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι το ίδιο το Καταστατικό του Κινήματος αναφέρει ότι «πρέπει να συγκεντρώσεις 105 υπογραφές από το σύνολο των μελών του Εθνικού Συμβουλίου. Αρα αντιλαμβάνεστε ότι η αριθμητική η ίδια επιβάλει και τον τελικό αριθμό των υποψηφίων», ενώ για το χρονοδιάγραμμα μίλησε για ομοφωνία γύρω από τις διαδικασίες και τα στάδια που θα προηγηθούν της τελικής διαδικασίας.
Σε άλλη του συνέντευξη στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Μπεγλίτης δεν παρέλειψε να επικρίνει τη στάση της ΝΔ κατά τις πρόσφατες διαβουλεύσεις για την πορεία της κυβέρνησης, «μία στάση που», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «πατά πάνω σε δυο βάρκες, στη βάρκα της συμπολίτευσης και της συγκυβέρνησης από τη μία πλευρά και συγχρόνως στη βάρκα της αντιπολίτευσης ... μία διχοτομική στάση που μπορεί να προσπαθεί να εξυπηρετήσει την στρατηγική του κόμματος της ΝΔ, ωστόσο δεν βοηθά την κοινή εθνική προσπάθεια που έχουν αναλάβει τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου».
Όπως εξάλλου έκανε γνωστό ο κ. Μπεγλίτης, από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τέθηκε και ζήτημα εκλογικού νόμου, με τον κ. Παπανδρέου να αναφέρεται στη «δυνατότητα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ευρύτερη συναίνεση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, κυρίως όμως με την μορφή μιας κοινής πρότασης για την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών».