Πολιτική
Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012 16:35

Αναβρασμός στη Βουλή την επομένη των διαρροών

Αναβρασμό εξακολουθεί να προκαλεί στη Βουλή η χθεσινοβραδινή καταψήφιση της τροπολογίας για τα φαρμακεία, καθώς και οι σημαντικές διαρροές που παρατηρήθηκαν και κατά την ψήφιση άλλων άρθρων του πολυνομοσχεδίου.

Αναβρασμό εξακολουθεί να προκαλεί στη Βουλή η χθεσινοβραδινή καταψήφιση της τροπολογίας για τα φαρμακεία, καθώς και οι σημαντικές διαρροές που παρατηρήθηκαν και κατά την ψήφιση άλλων άρθρων του πολυνομοσχεδίου.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την προστασία των ζώων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης μίλησε για «συγκυβέρνηση- τσίρκο», για να προκαλέσει την έντονη αντίδραση του αντιπροέδρου της Βουλής Ευ. Αργύρη που υπερασπίστηκε την ελεύθερη βούληση των βουλευτών. Παρέμβαση έκανε για το θέμα και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης.

«Η συγκυβέρνηση αυτή είναι τσίρκο. Η πλειοψηφία συρρικνώνεται στον αριθμό "101". Κι αυτό που έγινε χθες ήταν συντριβή του δοτού πρωθυπουργού και σηματοδοτεί πολύ μεγάλες εξελίξεις», ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης.

«Ούτε τσίρκο είναι κυβέρνηση, ούτε τέτοιοι χαρακτηρισμοί για τον πρωθυπουργό, ο οποίος ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή, αρμόζουν και στέκουν», απάντησε από την έδρα ο Ευ. Αργύρης. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής πρόσθεσε ακόμη ότι δεν χάνεται η δεδηλωμένη αν κάποιος βουλευτής δεν ψηφίζει ένα άρθρο και σημείωσε πως για τους βουλευτές ισχύει η ελευθερία της βούλησης.

«Δεν το είπα με διάθεση να ακυρώσω έναν βουλευτή που ψηφίζει κατά συνείδηση, όποτε το έκαναν βουλευτές, έχουν βοηθήσει. Αλλοι ισχυρίστηκαν ότι ψήφισαν συντεχνιακά κι αυτά, ναι, είναι απαράδεκτα πράγματα. Ας μιλήσουμε για "πολιτικό τσίρκο" και το "δοτός" είναι πολιτικός χαρακτηρισμός, δεν υπαναχωρώ», ανταπάντησε ο κ. Λαφαζάνης.

«Συντεχνιακά συμφέροντα δεν εξυπηρετούνται από τους βουλευτές, αλλά από αυτούς που ασκούν εκτελεστική εξουσία», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης και πρόσθεσε πως «πρέπει να επιστραφούν οι μομφές που υπήρξαν είτε από τον Τύπο, είτε από άλλα κέντρα, επειδή τόλμησαν να αντιδράσουν οι βουλευτές και να ψηφίσουν κάτι διαφορετικό».

Για τη διαφοροποίηση στο άρθρο 29 (για το ωράριο των φαρμακείων) σχολίασε ότι δεν είχε σχέση με την ουσία, αλλά για την επιμονή να παραβιαστεί ο Κανονισμός της Βουλής.

Εξάλλου, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Κ. Τασούλας σε συζήτησή του με δημοσιογράφους ανέφερε πως «δεν είναι δυνατό να επιτρέψουμε τα εσωκομματικά χουνέρια του ΠΑΣΟΚ να κλυδωνίσουν την αποστολή αυτής της κυβέρνησης, που πρέπει να ολοκληρωθεί με επιτυχία».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Μακρυπίδης, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών σχολίασε για το θέμα ότι «αυτοί που κατηγορούσαν τους βουλευτές ότι ψηφίζουν σαν αγέλη, τώρα τους κατηγορούν γιατί ψήφισαν κατά συνείδηση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ